Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




RECEPTI
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    www.eshambeila.com Seznam forumov -> ZDRAVO ŽIVLJENJE IN PREHRANA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 08 Avg 2008 16:48    Naslov sporočila: RECEPTI Odgovori s citatom

Imate kakšen odličen recept, ki bi znal zanimati še koga izmed naših bralcev. Jaz odpiram to temo z nekaj meni najljubšimi recepti:

Palačinke (brez jajc in kravjega mleka)
Sestavine: (za 15-20 palačink)
• 2 skodelici moke (polnozrnate)
• 1/2 skodelice rjavega sladkorja
• 1/2 zavojčka pecilnega praška
• ščepec soli
• 1 skodelica sojinega ali riževega mleka
• 1 skodelica vode
• 1/4 skodelice olja (olivnega ali navadnega)

Priprava:
Najprej dobro zmešaj suhe sestavine, nato dodaj še olje, mleko in vodo, ter vse skupaj dobro zmešaj z žlico ali vilicami. Ponev segrej na srednje velikem ognju. Malo jo naolji in lahko začneš delati palačinke.

Riž s tofujem
Sestavine:
• kuhan riž
• tofu
• čebula
• olivno olje
• sol (začimbe)

Priprava:
Na olju prepražiš čebulo, ter dodaš na kocke narezan tofu, ki ga lahko prej po želji tudi nekoliko marniraš v sojini omaki. Če dodaš še kakšno papriko je vse skupaj še boljše, če je nimaš, jo dodaš v prahu. Vse skupaj še malo prepražiš in začiniš. Odlično je z malo čilija. Zmešaš z rižem in je.

Krompirjev burek
Sestavine:
• listnato testo ali kakšno drugo vlečeno testo brez jajc
• olupljen krompir
• čebula
• sol (začimbe)
• sojini koščki (za mesno varjanto)
• olivno olje

Priprava:
Naribaš krompir, ter ga zmešaš z narezano čebulo, nekaj olivnega olja, soljo in začimbami. Če delaš mesno varjanto dodaš še sojine koščke, ki jih je potrebno prej pripraviti. Jaz jih začinim z garam masalo. Vse skupaj zaviješ v zvaljano testo, ki ga na koncu nekajkrat prebodeš z zobotrebcem, da se ne napihuje med peko. Daš v pekač ter spečeš.

Pira s korenjem
Sestavine:
• 250 g pire
• 3 skodelice vode
• 3/4 žličke soli
• 2 žlici olja (olivno ali navadno)
• 1-2 korenčka
• 1/4 - 1/2 čebule
• sol (začimbe)
• 1 žličko tumeric (Indijska začimba..če je nimaš poskusi brez)

Priprava:
V kozico daš piro in 3 skodelice osoljene vode. Kuhaš približno 30 min. Ko je kuhano piro streseš v cedilo, da se odcedi. Korenček nareži na majhne kockice, sesekljaj čebulo in vse skupaj prepraži na olivnem olju. Osoliš in nato primešaš tumeric in zaliješ z 1/2 skodelice vode, ter kuhaš še kakšnih 5 min, da se korenček malo omehča. Nato v vse to zmešaš piro. Če je treba, še malo po okusu osoliš (ali začiniš) in je narejeno.

Pa dober tek.
bellydance Goga
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pikica13



Pridružen/-a: 10.08. 2008, 22:19
Prispevkov: 21

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2008 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena,

Okusni recepti! Zanima me le koliko časa pečeš burek in na koliko stopinjah. Hvala za odgovor.

Objem incarnatedangel

Pikica13
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2008 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pečem ga na 200 stopinjah, vse dokler ni po vrhu lepo zapečen. Lahko narediš tudi varianto, da ga ne zavijaš, ampak ga narediš v plasteh in plasti testa eno vrh druge. Zelo fajn se ga da naredit s srbskim testom, ki se mu reče kore. Pri vas v Merkatorju pa vem, da imate vlečeno testo brez jajc, ki ga na našem koncu na žalost ni.

Dober tek, Goga
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Eranna



Pridružen/-a: 11.08. 2008, 12:09
Prispevkov: 2
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2008 19:30    Naslov sporočila: burek... Odgovori s citatom

Ojla.

temu testu, sa reče tudi jufka in je ok.

drugače pa ga je dokaj enostavno narediti... je pa res, da je potrebno biti previden pri moki.

Poiskusi z pokuhano celo špinačo... malo jo pokuhaš v slano vodi in je to to.

lp
Eranna
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2008 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zveni zanimivo in preprosto. Pa še zeleno barvo dobiš v paketu.

bellydance Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2008 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je recept za eno izmed meni najljubših sladic. Izvira iz Vedske kuhinje in je hiter, preprost in še odličen za povrhu.

LADHU - KROGLICE IZ ČIČERIKINE MOKE

Sestavine:
300 g čičerikine moke
250 g rastlinske margarine
100 g grobo mletih orehov
80 g kokosove moke
100 g rjavega sladkorja v prahu

POSTOPEK:
Stopimo margarino in čičerikino moko vsujemo vanjo. Na umirjenem ognju pražimo moko tako dolgo, dokler se ne razpusti in začne omamno dišati po orehih. Povečamo ogenj in moko pražimo vse dokler ne dobi lepe rjave barve. Dodamo kokosovo moko in orehe ter dobro premešamo. Nato ugasnemo ogenj in zelo dobro vmešamo sladkor. Maso ohladimo in oblikujemo kroglice, ki jih damo v pisane minjončke.

Pa dober tek!
Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 16 Avg 2008 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes vam predstavljam preprosto in zelo dobro jed, ki jo obožujem.

KUS KUS S PAPRIKO

Sestavine: (za 4 osebe)
• 1 rdeča in 1 rumena paprika, narezani
• 175g kus kusa pripravljenega v zelenjavni juhi po navodilih proizvajalca
• 2 bučki,
• (rimska) kumina, curry, čili
• pločevinka čičerike
• 2 narezani bučki
• 100g mandljev v lističih
• 1 sesekljana čebula ali 1 žlica asafetide

Priprava:
Čebulo ali asafetido prepražimo na vročem olju. Dodamo narezani papriki in bučki in jih med mešanjem pražimo 5 minut. Primešamo čičeriko, začinimo s kumino, curryjem in čilijem ter pražimo še nadaljnih 5 minut. Dodamo kus kus in kuhamo 3 minute, da se okusi pomešajo med seboj. Vmes popražimo lističe mandljev, ki jih posujemo po servirani jedi. NJAM!

bellydance Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Mojca
Alkimist


Pridružen/-a: 12.08. 2008, 09:05
Prispevkov: 122
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2008 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dušene domače bučke (recept moje mame)

Bučke - mlade po možnosti (2 kom) narežem na koščke z olupkom vred, zrel paradižnik (velik za celo pest) narežem na koščke, sesekljam šopek peteršilja in na zadnje sesekljam 2 do 3 stroke česna. Vse to dam v kozico po vrstnem redu, s tem, da sem prej na dno dala malo olivnega ali rastlinskega olja. Začinim s soljo. Paše pa tudi mesanica kot je Vegeta za izboljšanje okusa. Potem se to počasi na nizkem ognju kuha približno 30 min. Če so bučke mehke se odstavi že prej.

To so bučke v lastnem soku, prepojene z okusom paradižnika, peteršilja in česna. Najboljše so ohlajene. V poletnih dnevih se prav priležejo.
_________________
Jaz sem, ki sem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dag Björndal
Gost





PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2008 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Makaroni z bučno karbonaro v stilu Daga Björendala:

Narežemo bučko na tanke okrogle rezine in položimo v ponev z kančkom olivnega olja. Kuhamo na znerno močnem ognju dokler se ne omehčajo. Nato dodamo po želji kuhano panceto - navadno ali z poprom ( količino si sami izberite, za 2. osebe je dovolj ena bučka ter 10 dah pancete).
Ko je panceta v ponvi zvišamo za približno 4 minute ogenj na najvišjo temperaturo tako, da se panceta dobro popeče ter, da dobijo bučke malo okusa po panceti. Nato po 4. minutah znižamo ogenj ( koliko ga znižat naj vsak po svoje določi, hrana se v tej fazi more predvsem kuhati oz greti ).

Kako skuhati makarone, to naj si vsak izbere svoj način.

Čas kuhanja je približno 15 - 20 minut odvisno kako mehe so vam všeč bučke in kakao zapečena panceta.

Nato položimo makarone na sredino nikega ploščatega krožnika, v sredino le teh položimo našo karbonaro ter z olivnim oljem ter lističem bazilike decoriramo.

Dober tek ( se opravičujem ampak nisem profesionalen kuhar )

LP
Nazaj na vrh
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2008 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga Mojca in Dag Björendal, hvala vama za vajina prispevka. Zelo sem vesela teh dveh receptov, čeprav zadnjega ne bom preizkušala, ker ne jem mesa. Morda bo teknil kakšnemu bralcu našega foruma.

Dober tek,
harpist Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lilith
Gost





PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2008 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj recept bo verjetno na začetku vse odbil (tudi mene je), a ko sem pokušala, sem se zaljubila vanj. Zanj potrebujete pašto, domače olivno olje in strok česna.

Pašto (katerakoli, najboljše pa mi je s špageti), skuhate, istočasno pa prav na nizkem ognju segrejete manjšo količino olivnega olja, v katerega ste stisnili česnik. Ko je pašta skuhana, zmešate toplo olje s pašto in jed je pripravljena.

Količina olja in česnika je odvisna od števila ljudi. Ker kuham le zase, je zame dovolj kavna skodelica olivnega olja in strok česna.
Nazaj na vrh
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2008 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lilith, vse, kar je narejeno z olivnim oljem je naravnost čudovito, zato ne dvomim, da je ta jed tudi dobra.

Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kanna



Pridružen/-a: 03.09. 2008, 21:27
Prispevkov: 72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2008 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale recept od Lilith lahko tudi sama pohvalim. Resnično enostavno in odlično, še posebej če imate radi česen ;-)

Sama pa sem danes dobila po e-pošti recepte za DOMAČA ZDRAVILA. Ker je tega veliko (in ne vem, če paše v to rubriko), lahko zainteresiranim pošljem po mailu.

In še en enostaven recept s testeninami in brokolijem:
Skuham špagete/peresnike/makarone, medtem pa v ponev dodam smetano za kuhanje (po moje bi ti Goga lahko uporabila olivno olje, ker ne uživaš mlečnih izdelkov) in cvetove brokolija - čim več, tem bolje :) Nekateri dodajo sol, vendar meni bolj ugaja brez, ker ima brokoli dovolj prijeten okus. Tako se zelo enostavno in hitro naredi omaka/polivka za na testenine in jed je gotova!
Pa dober tek!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goga
Administrator foruma


Pridružen/-a: 05.08. 2008, 00:02
Prispevkov: 2402
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2008 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj se da uporabiti tudi sojino ali riževo smetano. Laughing Domnevam, da morajo biti cvetovi brokolija že skuhani. Razz

bellydance Goga

_________________
GOGA PEČNIK
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom znanosti
praktik Ponovne povezave
ATP® in MEDIJ, naziva pridobljena pri Doreen Virtue,
Obišči mojo spletno stran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kanna



Pridružen/-a: 03.09. 2008, 21:27
Prispevkov: 72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2008 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja saj res, danes je že toliko alternativne ponudbe, da sploh ni problem :-D

Brokoli pa ne rabi bit kuhan! Dejansko sem slišala, da ga nekateri celo surovega jejo! Čeprav sama ga pustim vse skupaj cca. 5 minut da se duši v smetani - dokler pač se smetana ne zgosti. To velja tako za svež brokoli kot tudi tisti iz zamrzovalnika. :-) Res, kosilo v 15 minutah ;-)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    www.eshambeila.com Seznam forumov -> ZDRAVO ŽIVLJENJE IN PREHRANA Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

orangeGrove style designed by Hutchy of hutchyopendns.com